Innendørs jordbruk vil ha en bedre fremtid

Innendørs jordbruk vil ha en bedre fremtid

Innendørs jordbruk muliggjør høsting året rundt og, med lokal distribusjon, muliggjør kortere transporttider sammenlignet med tradisjonelle produkter.

Ikke bare kan innendørs jordbruk bidra til å tilpasse seg en varmende planet, men det har potensial til å bremse klimaendringene ved å være mer bærekraftig – bruke mindre vann og produsere færre utslipp.

innendørs jordbruk

Hva er innendørs jordbruk?

Den enkleste mulige forklaringen er at innendørs jordbruk er jordbruk som gjøres inne i en bygning.

Selv om det ikke er uvanlig å dyrke planter inne i en bygning som et drivhus, er det å dyrke bladgrønt i liten skala mer beslektet med hagearbeid.Det som gjør det innendørs jordbruk er når det gjøres i mye større skala.

Typer innendørs jordbruk

Den største fordelen med innendørs jordbruk er at det lar dyrkere optimalisere vekstprosessen for høyere avling.Tørke, stormer, insektangrep og alle andre farer ved å vokse utendørs er utryddet.I stedet kan bøndene kontrollere alt, helt ned til mengden lysplanter mottar fra minutt til minutt.

Kommersielt voksende

hydroponisk jordbruk

Vertikal jordbruk

Vertikal landbruk er en spirende form for aeroponikk som raskt blir veldig populær takket være dens mange, mange fordeler.Vertikal landbruk kan gjøres nesten hvor som helst at det er nok plass oppover;høyblokker, små studioleiligheter, skrivebordsurtehager eller store drivhus i kommersiell størrelse.

Hydroponisk jordbruk

Hydroponics er en måte å hoppe over jorda på, sub i et annet materiale for å støtte røttene til planten, og dyrke avlinger direkte i næringsrikt vann.

Det er flere tilnærminger til å designe hydroponiske systemer, men kjerneelementene er i hovedsak de samme.

 

Fordelene med innendørs jordbruk

1. Pålitelig helårs avlingsproduksjon

Den største vertikale oppdrettsfordelen er det faktum at den ikke er avhengig av været – noe som betyr at du kan oppnå en konsistent avlingsproduksjon året rundt uten å bekymre deg for virkningen av ugunstige værforhold kan ha både på kvalitet og profilering av produksjon og utbytte.

2. Upåvirket av ugunstige værforhold

Å vokse i et helt lukket og klimakontrollert miljø eliminerer helt behovet for å stole på - eller bekymre deg for - været.

3. Bedre utnyttelse av plassen

Det sier seg selv at tradisjonelle gårder trenger fruktbar dyrkbar jord.Men vertikale gårder kan designes og bygges i ethvert klima eller sted – uavhengig av værforhold eller ekstreme temperaturer.

4. Miljøvennlig

Innendørs jordbruk kan være bra for miljøet fordi det reduserer mengden fossilt brensel som trengs for jordbruksutstyr som ikke er nødvendig for å så, gjødsle, luke eller høste avlinger.

5. Reduser transportkostnadene

Når det gjelder matproduksjon, er leveringen på siste mil vanligvis den dyreste delen av forsyningskjeden.Og det er ikke uvanlig at avlinger sendes over kontinenter og hav.

6. Svært energieffektiv

Mens bruk av LED-belysning krever en betydelig mengde strøm for å oppnå optimal vekst, kan vertikale gårder også generere strøm.

høykvalitets led-vekstlys


Innleggstid: Aug-09-2022
  • Tidligere:
  • Neste: